ФА обвини Върджил ван Дайк, че се е държал по "неприемлив начин" на мача с "Нюкасъл"

Той ще пропусне следващия мач за първенство

30.08.2023 | 12:33 Редактор: Михаела Кирилова
ФА обвини Върджил ван Дайк, че се е държал по

Капитанът на "Ливърпул" Върджил ван Дайк получи обвинение от Футболната асоциация на Англия за това, че се е държал по "неприемлив начин" след червения си картон в мача с "Нюкасъл" в неделя. Нидерландският централен бранител бе изгонен за нарушение срещу Александър Исак през първото полувреме, само моменти след като Антъни Гордън бе извел "свраките" напред в резултата.

32-годишният футболист спореше дълго с главния съдия Джон Брукс по време на проверката на ВАР. Ван Дайк твърдеше, че е играл първо с топката, но Брукс бе непреклонен и му показа директен червен картон. Сега бранителят на "червените" може да получи допълнително наказание, включително глоба или удължаване на престоя извън терена, след като ФА докладва, че той е използвал "обидни думи".

"Върджил ван Дайк е обвинен в нарушение на правило Е 3.1 на ФА след двубоя на "Ливърпул" с "Нюкасъл" от Висшата лига в неделя, 27 август. Счита се, че защитникът е действал по неприемлив начин и/или е използвал обидни думи по адрес на главен съдия, след като бе изгонен в 29-та минута", написаха от Футболната асоциация.

Ван Дайк ще пропусне следващия мач на "Ливърпул" за първенство - домакинство на "Астън Вила" на 3 септември, поради първоначалното си наказание за изгонването, предаде БГНЕС. 

Независимо че бяха с човек по-малко, сензационен дубъл на Дарвин Нунес осигури трите точки на Юрген Клоп и компания. Тимът е с две победи и едно равенство от началото на сезона в Премиършип.

Снимка: БГНЕС