Испанската футболна федерация свиква спешно събрание заради скандала с Рубиалес

Луис Рубиалес отказа да се оттегли от поста си, но правата му бяха спрени от ФИФА

27.08.2023 | 18:16 Редактор: Михаела Димитрова
Испанската футболна федерация свиква спешно събрание заради скандала с Рубиалес

Испанската федерация свиква "извънредно и спешно" събрание заради скандала с целувката на финала на Световното първенство за жени. Президентът на федерацията Луис Рубиалес отказа да се оттегли от поста си, но правата му бяха спрени от ФИФА, след като целуна футболистката Джени Ермосо по устните след триумфа на Испания над Англия с 1:0 миналата неделя.

Мнозина очакваха Рубиалес да подаде своята оставка в петък на Общото събрание на федерацията, но това не стана - нещо повече, той направи реч, в която на няколко пъти настоя, че няма да се раздели с президентския пост, и че е станал жертва на лов на вещици и "подправени феминистки".

Селекционерът на женския национален отбор Хорхе Вилда окачестви кризата като "истински абсурд", който е "помрачил заслужен успех" за футболистките и страната. Временният президент на Испанската федерация Педро Роча свика събранието в понеделник "за да бъде преразгледана ситуацията, в която федерацията се намира" и да бъде погледнато на "решенията или мерките, които трябва да бъдат взети", каза говорител, цитиран от БГНЕС.

Бе започнато вътрешно разследване, след като бе активиран протоколът на федерацията за сексуално насилие.

Снимка: БГНЕС