Извикаха в националните гарнитури седем играчи на "Левски"

Хосе Кордоба традиционно е част от състава на Панама, а Жереми Петрис е повикан за Мартиника

23.08.2023 | 12:19 Редактор: Елеонора Танева
Извикаха в националните гарнитури седем играчи на

Силното представяне на отбора на "Левски" не е останало незабелязано и тимът може да се похвали с цели 7 национали. Андриан Краев и Патрик-Габриел Галчев са повикани от селекционера на националния тим на България Младен Кръстаич. Те ще могат да вземат участие в приятелския двубой с Иран на 7 септември на стадион "Христо Ботев" в Пловдив и при гостуването на Черна гора в европейска квалификация на 10 септември.

Пламен Андреев и Асен Митков са част от младежкия тим, който ще играе две европейски квалификации – като гости на Естония на 7 септември и като домакини на Израел на 12-и. За формацията до 19 години пък е повикан героят при победата на Ботев Враца Преслав Бачев, който ще може да вземе участие в тренировъчен лагер и приятелски срещи в Гърция, информират на официалния си сайт "сините".

"Левски" може да се похвали и с двама национали извън рамките на родните формации. Хосе Кордоба традиционно е част от състава на Панама, а Жереми Петрис е повикан за Мартиника. Любопитното е, че те ще играят помежду си на 8 септември в мач от зона Конкакаф. Панама на Кордоба ще срещне и Гватемала на 11 септември, а Мартиника ще се изправи срещу Кюрасао на 10 септември.

Снимка: lap.bg


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
Предстои доста тежък мач на "Левски" с немския отбор Айнтрахт, а Кръстайч парира подготовката на отбора за нея, викайки цели 7 играчи от Синия отбор в националния отбор и така те са загубени за треньора Н.Киров. 13 години Делиорман Рз е непрекъснато шампион на РБ, но в него само 1-2 българи отвреме навреме играят, другите са чужденци.И какво се получава:Делиорман взема титлите и играе в ШЛ, а играчи от другите отбори играят за Националния отбор... Не си ли играем на миропомазани и 'прекарани'? Сигнализирай за неуместен коментар