Бербатов: БФС прави чистка на клубове, трябва да се направи рестарт

"Над 3000 деца са спрени, за да не могат да практикуват това, което обичат", заяви легендарният нападател

21.08.2023 | 13:28 Редактор: Искра Ангелова

В момента са случва нещо, което на вас ви беше загатнато, не се отрази подобаващо, защото нямахте нужната информация, но изключването и наказването на клубове, които са членове на БФС продължава. Неправилното изключване не клубове, които са членове на БФС, продължава. Трябва да се даде рестарт на БФС.  Това заяви Димитър Бербатов на пресконференция днес.

"Самите клубове, които са потърпевши, търсят нас, екипа ни и аз съм длъжен да разкажа какво точно се случва, как тези клубове са таргетирани и изключвани, без никакво основание, просто защото са се възползвали от правото си да свикат конгрес на БФС. Получава се чистка", категоричен е легендарният нападател.

"Дават им се общо обяснения от рода на уронване на престижа на БФС. Това е диктатура, те не ти позволяват правото на глас. Изключват ги тайно, без да имат право на защита, разбират го със закъснение. Днес имах среща с министъра на спорта, с премиера и мисля, че е крайно време те да вземат отношение. Над 3000 деца са спрени, за да не могат да практикуват това, което обичат, заради желанието на хората, които управляват в момента да запазят ситуацията такава, каквато е. Когато се стигне до конгрес, оставаме без хора, които да гласуват. Крайно време е държавата да вземе отношение, особено когато става въпрос за деца", допълни Бербатов.

"Грубо погазване на устава на БФС. Най-пресният пример, вторият отбор на "Арда" и "Минерал" (Овощник) играят бараж за влизане в по-горна група. "Арда" бият и имат право да се класират, но не желаят, по устав "Минерал" (Овощник) трябва да влезе в по-горната група. В същото време от горната група изпада "Сливен" и те трябва да си изпаднат, но БФС връща "Сливен" и не дава право на "Минерал" да участва в по-горната група. Три мача играят Сливен в момента, голова разлика 0:35. Вчера играят мач, падат 21:0. Така ли развиваме футбол? Общо 140 клуба са изключени, като има индикации, че ще се продължи. Самите клубове не знаят, че са изключени, не им е дадено правото да се защитят, разбират от регистрите на ММС", каза още Бербатов.

Вижте повече във видеото.