С късен гол на 17-годишен юноша "Левски" взе 3-те точки срещу "Ботев" (Вр)

Преслав Бачев се разписа 7 минути преди края за победното 1:0

13.08.2023 | 20:50 Редактор: Вяра Димова
С късен гол на 17-годишен юноша

"Левски" се спаси от грандиозна издънка, след като постигна много трудна победа с 1:0 над "Ботев" (Враца) в мач от 5-ия кръг на еfbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Успехът за "сините" донесе 17-годишният Преслав Бачев с гол в 83-ата минута и така столичани се върнаха на победния път, след като преди това направиха 0:0 с "Апоел Беер Шева" в Израел и загубиха с 1:2 от "Локомотив" в Пловдив. 

Очакванията бяха за далеч по-лесна победа за "Левски", след като преди този мач "Ботев" (Враца) записа две загуби с общ резултат 0:9 от "Лудогорец" (0:5) и "Локомотив" (Пловдив) (0:4). 

В класирането "сините" заемат 3-мо място с 9 точки, докато врачани са на 13-та позиция с 3 пункта, пише gol.bg. В следващия кръг "Левски" приема "Пирин" (Благоевград), докато хората на Даниел Моралес са домакини на ЦСКА.

Треньорът на "Левски" Николай Костов бе направил четири промени в сравнение с гостуването на "Апоел Беер Шева". На местата на Уелтън, Дарлан, Марин Петков и Келиан ван дер Каап започнаха като титуляри Ивелин Попов, Джавад Ел Джемили, Патрик-Габриел Галчев и Асими Фадига. Интересно бе, че капитанът Андриан Краев игра като централен защитник редом до Кордоба, а Роналдо действа като ляво крило на мястото на Уелтън.  

Още във втората минута Ивелин Попов изпълни корнер отдясно, а капитанът на "сините" Андриан Краев стреля с глава близо до левия стълб на вратата на Ботев. Малко по-късно Луис Соарес свали топката в краката на Рикардиньо, но таранът на домакините не успя да спре топката и тя избяга при вратаря на врачани Федерико Рубио.

В 14-ата минута Цунами центрира отляво и Рикардиньо стреля силно с глава, но топката мина на сантиметри над напречната греда. В 21-вата минута Джавад Ел Джемили пробва фалцов удар с левия крак, като топката мина близо до десния стълб, но от външната страна. В 29-ата минута "Ботев" направи първата си добра многоходова атака, която обаче завърши с неточен шут на Чавдар Ивайлов.

Веднага след това Момчил Цветанов и Красимир Тодоров се озоваха сами срещу вратаря на "Левски" Пламен Андреев, като дори успяха да го излъжат, но Тодоров се забави с изстреля и след рикошет в Цунами топката излезе в корнер.

В последната минута на първата част Рикардиньо се завъртя добре в наказателното поле и стреля покрай Мартин Кавдански, но ударът му бе много неточен. 

Треньорът на "сините" Костов направи три промени още на почивката, като в игра влязоха Асен Чандъров, Уелтън и Илиян Стефанов на местата на Ивелин Попов, Галчев и Рикардиньо. Малко по-късно и юношата Преслав Бачев замени Асими Фадига.

"Левски" изпусна първото си добро положение след почивката чрез Цунами, а след това Илиян Стефанов не успя да засече остро центриране на Бачев.

В 65-ата минута Уелтън не успя да изненада от малък ъгъл вратаря на Ботев Федерико Рубио, а в следващата атака Даниел Генов от врачани стреля покрай левия стълб на вратата на Андреев, след като се озова сам отляво. "Левски" стана твърде хазартен и хвърли всички усилия напред, като при една контраатака резервата на врачани Марко Мажуга се измъкна сам, но стреля в тялото на Пламен Андреев.

В 79-ата минута Уелтън надбяга защитата на "Ботев" при бърза контраатака и пусна остър пас към задна греда, където Момчил Цветанов отклони леко топката и попречи на връхлитащия Илиян Стефанов, който стреля над вратата.

"Левски" стигна до победата в 83-ата минута. Тогава Хосе Кордоба се включи добре в атаката, комбинира с Уелтън, който му върна, като центрирането на панамеца бе спряно от Мартин Кавдански, който обаче нагласи топката на Преслав Бачев, разписал се с мощен шут отблизо.

До края на мача "Ботев" се опита да стигне до попадение, а "Левски" пропусна две-три възможности за бързи контраатаки.

Снимка: lap.bg