"Байерн" представя Кейн до часове, "Билд" даде подробности за трансфера

Капитанът на националния отбор на Англия ще подпише за 4 години

11.08.2023 | 13:00 Редактор: Искра Ангелова

Преговорите за договор между нападателя Хари Кейн и германския футболен шампион "Байерн" (Мюнхен) са завършили с успех, съобщава вестник "Билд". Преди това баварците са постигнали предварително споразумение с "Тотнъм" за трансфер, който ще възлиза на около 100 милиона евро.

Според информацията на "Билд", в която не е цитиран източник, капитанът на националния отбор на Англия ще подпише за четири години с "Байерн".

Кейн се присъедини към школата на "Тотнъм" на 11-годишна възраст и направи дебют при мъжете през 2011. Той прекара по-голямата част от кариерата си в клуба от северната част на Лондон, но има и периоди под наем в "Лейтън Ориент", "Милуол", "Норич Сити" и "Лестър Сити".

Кейн е клубен рекордьор за "Тотнъм" с 280 гола в над 430 мача във всички турнири и е водещ реализатор за националния отбор с 58 попадения в 84 двубоя. Той е втори в класацията по голове във Висшата лига с 213, а лидер е Алан Шиърър с 47 повече, информира БТА.

Трансферът на Кейн може да бъде обявен още днес. По-късно в петък старши треньорът на баварците Томас Тухел ще даде пресконференция преди съботния мач за Суперкупата на Германия срещу "РБ Лайпциг". Първият мач на "Байерн" в Бундеслигата е насрочен за 18 август срещу "Вердер" (Бремен).

Снимка: БГНЕС