"Астана" обърна "Лудогорец" с 2:1, всичко ще се реши в Разград

"Орлите" поведоха с гол на Сундберг, но допуснаха обрат и поражение

08.08.2023 | 19:19 Редактор: Юлиан Христов

"Лудогорец" загуби гостуването си на казахстанския "Астана" с 1:2 в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа.

Старши-треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев излезе с нова схема с трима централни защитници и в началните минути отборът му трудно се ориентираше при атаките на "Астана".

Бяха изминали едва 60 секунди, когато пробив отдясно на Айтметов завърши с центриране, при което Русо не се ориентира добре, топката попадна във Вороговски, който от няколко метра нацели напречната греда.

Последваха още няколко критични момента пред Падт, но постепенно родният шампион укроти своя съперник и се напасна към новата схема на игра.

Последваха добри атаки и към вратата на "Астана". Така се стигна до 34 минута, когато бе отсъдено нарушение в полза на "Лудогорец". Последва остро центриране на Десподов и Сонко Сундберг отбеляза първото си попадение още при дебюта си за българския шампион.

За съжаление малко по-късно, отново след статично положение, централният защитник Томашевич бе оставен непокрит в малкото наказателно поле и с глава възстанови равенството.

И второто полувреме по подобие на началото на срещата започна с натиск на "Астана" и в 53 минута пълният обрат стана факт. Защитата на "Лудогорец" отново проспа центриране и Марохин с глава преодоля за втори път Падт.  

До края последваха много пропуски и пред двете врати, но резултатът остана непроменен. Реваншът в Разград е на 17 - август.    

Вижте повече в репортажа.

Снимка: lap.bg