Роналдо счупи брадат рекорд на Герд Мюлер, саудитските милиарди привлякоха Фабиньо

Бразилецът напуска "Ливърпул" след 219 мача за мърсисайдци

01.08.2023 | 09:58 Редактор: Тодор Петров
Роналдо счупи брадат рекорд на Герд Мюлер, саудитските милиарди привлякоха Фабиньо

Кристиано Роналдо отново се разписа за клубния си отбор "Ал Насър". Португалската суперзвезда вкара едно от попаденията на тима си за победата с 4:1 като гост срещу "Монастир" в мач от група "С" на турнира Купата на арабските шампиони.

С победата "Ал Насър" събра 4 точки и е на върха в своята група, в която освен мароканците, които са последни, са още "Ал Шабаб" и "Замалек".

Кристиано Роналдо вече има 145 гола с глава в официални срещи и вече е рекордьор в тази класация. Португалският национал изпревари германския нападател Герд Мюлер, който е втори със 144 попадения. На трето място в тази класация се нарежда Карлос Сантиляна, който има 125 попадения.

Междувременно бразилският полузащитник Фабиньо е поредният футболист, който ще играе в Саудитска Арабия. Бившият играч на "Монако", който осъществи трансфер в "Ливърпул" през 2018 година, ще стане част от отбора на "Ал Итихад".

Трансферът беше обявен от футболиста и мърсисайдци, а Фабиньо се разделя с "Ливърпул" след 219 мача и пет трофея във всички турнири под ръководството на Юрген Клоп. В Англия Фабиньо стана шампион и спечели Шампионската лига, а за "Ливърпул" бразилецът вкара 11 гола и направи 9 асистенции, припомня "Фокус".

Снимка: БГНЕС