Без изненади: Меси е новият капитан на "Интер" (Маями)

Това разкри треньорът на тима Херардо Мартино

25.07.2023 | 10:56 Редактор: Искра Ангелова
Без изненади: Меси е новият капитан на

Световният шампион с Аржентина Лионел Меси ще бъде новият капитан на "Интер" (Маями), разкри треньорът на тима Херардо Мартино.

Меси, който подписа с отбора миналия месец, носи капитанската лента и при дебюта си за клуба в мач от Купата на лигите срещу мексиканския "Крус Асул" в петък, в който аржентинецът отбеляза победния гол от пряк свободен удар в добавеното време.

Предишният капитан на "Интер" - бразилският полузащитник Грегор, е изправен пред дълъг престой в лазарета заради контузия на стъпалото. Запитан относно това дали Меси ще продължи да бъде капитан, Мартино заяви пред журналистите: "Онзи ден той бе капитан, когато се появи на терена. Ще продължи да бъде такъв".

Специалистът разкри още, че бившият нападател на "Барселона" и "Пари Сен Жермен" вероятно ще стартира като титуляр за първи път с новия си отбор в двубоя с "Атланта Юнайтед". Успех и във втория мач от Купата на лигите ще гарантира място на "Интер" (Маями) в елиминациите на надпреварата.

Мартино каза още, че се очаква и Серхио Бускетс да започне от първите минути срещу "Атланта".

"Много вероятно е Лео и Буси да играят повече. Дори смятам, че ако ще играят повече, ще променим динамиката и те ще стартират от началото. Но всички знаем, че когато Лео започва, говорим за 90 минути. Всичко ще зависи обаче от това как се чувстват, все пак им предстои едва втори мач", сподели още бившият селекционер на Аржентина, цитиран от gol.bg.

Снимка: БГНЕС