Треньорът на "Левски": Тази победа е много ценна за нас, Сундберг е с хронична травма

"Андриан Краев трябва да си изчисти главата", каза Николай Костов

23.07.2023 | 11:17 Редактор: Искра Ангелова

Треньорът на "Левски" Николай Костов изрази задоволството си след постигнатия успех с 3:1 като гост на "Ботев" (Пловдив) в дербито от втория кръг на Първа лига. Това беше и първа победа за новия наставник на "сините". 

"В първия мач бяхме по-плахи и неуверени. Днес двубоят се разви в наша полза, но първите 15 минути бяха за домакините, когато можехме да получим гол и срещата да се развие по друг начин. Тази победа идва в много добър момент, тя е много ценна за нас, защото имаме млад отбор и трябва да трупаме увереност. Много съм доволен от тима, стигнахме до абсолютно заслужен успех", заяви Костов след сблъсъка.

"Играта ни в първите минути е продължение от загубата ни от ЦСКА 1948 в първия кръг, защото това дава психологическо отражение. След 15-ата минута днес отборът овладя ситуацията и се представяше много добре. Дузпата беше важна, защото бе при 0:0. Сонко Сундберг е с хронична травма и не е възстановен. Андриан Краев трябва да си изчисти главата, той е много силен футболист и е ценен играч за нас", каза още наставникът на "сините".

"Не сме обсъждали с ръководството да искаме отлагане на мачове. Имаме млад отбор с млади футболисти, които бързо се възстановяват и това ни е предимството", завърши Николай Костов.

Снимка: Lap.bg,