Голово шоу: "Лудогорец" разгроми "Етър" в Разград

В 37-ата минута гостите останаха с човек по-малко

23.07.2023 | 07:00 Редактор: Искра Ангелова

"Лудогорец" разгроми с 5:0 "Етър" в мач от 2-ия кръг на родния шампионат. По този начин "орлите" спечелиха първи 3 точки за сезона, след като в дебютния кръг изненадващо загубиха от друг новак - "Крумовград", с 1:3.

Преди мача шампионите показаха на публиката в Разград новото си попълнение Руан Секо.

В 18-ата минута Аслак фон Витри напредна с топка в крака и отправи плътен удар, който попадна точно под напречната греда за 1:0.

В 37-ата минута "Етър" останаха с човек по-малко, след като директен червен картон си изкара Георги Ангелов. Текпетей беше изведен с дълго подаване зад защитата на гостите. Той овладя на гърди и се насочи към наказателното поле. Ангелов обаче го задържа. Тъй като беше последен в защитата, Волен Чинков моментално го прати към съблекалните. ВАР прегледа ситуацията и потвърди решението.

Червеният картон се оказа ключов за случилото се след почивката.

"Лудогорец" стартира второто полувреме с гол от съблекалнята. Мартин Моран загуби топката в центъра на терена. Доминик Янков овладя и се впусна в самостоятелен пробив. Той преодоля Георги Александров и с прецизен диагонален удар по земя прати топката в мрежата за 2:0.

Само няколко минути по-късно резултатът стана „класически“. Едно то новите попълнения - Сон, центрира остро по земя. Защитник застана на пътя на топката, която стигна до Бърнард Текпетей. От близка дистанция той нямаше как да пропусне и направи 3:0.

Секунди по-късно "Лудогорец" получи правото да изпълни дузпа заради игра с ръка. Сон беше непокрит на далечната греда и засече центриране от ъглов удар. Топката срещна ръката на защитник на "Етър". Новият нападател на "орлите" Дуа се нагърби с изпълнението. Той заложи на силата и улучи напречната греда.

В 58-ата минута домакините все пак вкараха четвърти гол. Спас Делев прати елегантно центриране в наказателното поле. Текпетей беше непокрит и с глава вкара за втори път за 4:0.

В 72-ата минута Франко Русо вкара чудесен гол за 5:0. Франко Русо стигна пръв до избитата топка от центриране около точката за изпълнение на дузпа и със страховит шут накара Мартин Величков да извади за 5-и път топката от мрежата си.

"Етър" пък остава без актив след 0:1 на старта от "Славия". Болярите по програма в следващия кръг приемат ЦСКА, но мачът бе отменен заради участието на червените в Лигата на конференциите. Етър ще трябва да почака за точки до 4-тия кръг, когато има наглед друга трудна задача - визита на "Черно море".

"Лудогорец" приема "Олимпия" (Любляна) в първи мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига на 26 юли, сряда, от 21:45 ч.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.bg.