"Олимпиакос" се сбогува с Везенков: Благодарим ти, Саша! Преминахме през толкова много

Българският национал напусна гърците в посока НБА

04.07.2023 | 18:18 Редактор: Михаела Кирилова

"Олимпиакос" се сбогува с Александър Везенков. След 5 години вярна служба българският национал напусна гърците в посока NBA, където от следващия сезон ще се доказва сред най-добрите с екипа на "Сакраменто Кингс". 

"Червено-белите" отправиха трогателно послание към крилото, което остави огромна следа в историята им.

"Благодарим ти, Саша! Трудно е да мислим, че повече няма да си част от "Олимпиакос". Преминахме през толкова много заедно. Преминахме през всички препятствия, гледахме те как израстваш като играч, смяхме се, плакахме, празнувахме и успявахме! Продължавай изключителната, невероятната и забележителна работа и ни направи горди! Това не е сбогуване, а... докато се срещнем отново", написаха от Олимпиакос, цитирани от БГНЕС.

През миналия сезон 27-годишният баскетболист изведе тима от Пирея до среброто в Евролигата, както и до златен требъл в Гърция - титла, купа и суперкупа. 

206-сантиметровият стрелец нямаше спиране в турнира на богатите, където бе избран за MVP на сезона, намери място в Идеалния отбор, стана най-добър реализатор на кампанията и на Финалната четворка в Каунас. Освен това българинът заслужи и приза за Най-добър играч на сезона в елита на южната ни съседка.

В колекцията на Везенков личат още една титла и Купа на Гърция, както и още един приз за MVP на редовния сезон в местния шампионат за 2021/2022. Може да се похвали с още една селекция в Идеалния отбор на Евролигата.

Снимка: БГНЕС