Признание за Везенков в Гърция, избраха го за "Най-популярен играч"

Сред представителите на медиите в южната ни съседка той е избран от 78,3%

03.07.2023 | 18:14 Редактор: Вяра Димова
Признание за Везенков в Гърция, избраха го за

Преди да се отправи към НБА, за да се присъедини към Сакраменто от следващия сезон, Александър Везенков получи още едно признание за изявите си в Гърция. 206-сантиметровото крило бе обявен за МVP и "Най-популярен играч на лигата" в южната ни съседка за 2022/2023.

Александър Везенков достига до приза за "Най-полезен състезател" в гръцкия елит за втори пореден и общо трети път в кариерата си (б.а. – и през 2015 г. с Арис). В изминалите два сезона той стори това с екипа на "Олимпиакос". Наградата за "Най-популярен състезател" в южната ни съседка пък е втора за българина.

27-годишният баскетболист е лидер в подреждането във вота на капитаните и треньорите, който формира 60% от общия, със 75% от тези гласове. Сред представителите на медиите в южната ни съседка той е избран от 78,3%. След него се нареждат Костас Слукас и Силвен Франсиско. Сред феновете, гласували на официалния сайт на лигата, Александър Везенков получава 51,8%, следван от Костас Слукас и Костас Папаниколау.

През 2022/2023 Александър Везенков достига до златен требъл в Гърция – титла, Купа и Суперкупа с "червено-белите". През миналия сезон той записва средно по 16,7 точки, 5,7 борби и 2 асистенции в общо 30 мача по гръцките терени. 

Снимка: lap.bg