Великият Сеск Фабрегас прекрати кариерата си, става треньор

"Това беше едно пътуване, което никога няма да забравя", написа бившият полузащитник

01.07.2023 | 22:17 Редактор: Искра Ангелова

Бившият полузащитник на "Арсенал", "Барселона" и "Челси" Сеск Фабрегас обяви, че се оттегля от футбола на 36-годишна възраст, и разкри плановете си веднага да започне треньорска дейност, предаде АФП.

Фабрегас спечели Световното първенство през 2010 г. и две европейски първенства с Испания, две титли от Висшата лига с Челси и Ла Лига с Барселона.

"С огромна тъга установих, че е дошло времето да окача футболните си обувки", написа Фабрегас в социалните мрежи.

"Това беше едно пътуване, което никога няма да забравя", добави той.

"От първите ми дни в "Барса", "Арсенал", отново "Барса", "Челси", "Монако" и "Комо", ще ги ценя всички. Изживях преживявания, до които не съм си и помислял, че и за милион години ще се доближа", написа още той.

Фабрегас помогна на Андрес Иниеста да вкара победния гол срещу Холандия на финала на Световното първенство по футбол през 2010 г. в Йоханесбург.

Той започва кариерата си в академията на "Барселона", преди да се присъедини към "Арсенал" като 16-годишен през 2003 г. През 2005 г. печели Купата на Англия с "артилеристите".

През 2011 г. се завръща в "Барселона" и прекарва три години на "Камп Ноу", преди да подпише с "Челси".

През 2019 г. Фабрегас напусна "Монако" и прекара изминалия сезон в "Комо" във второто първенство на Италия. Той ще остане в клуба, за да работи с резервния и младежкия отбор.

"(Това) е клуб и проект, за който не бих могъл да се вълнувам повече. Този очарователен футболен отбор спечели сърцето ми от първата минута и дойде при мен в идеалния момент в кариерата ми. Ще го грабна с две ръце", завършва Фабрегас.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС