Лапорта загатна за завръщане на Меси в "Барса" и дата за бенефиса му

"Надявам се да се справи добре в Маями", заяви президентът на клуба

01.07.2023 | 19:45 Редактор: Искра Ангелова
Лапорта загатна за завръщане на Меси в

Президентът на "Барселона" Жоан Лапорта предвиди каква ще бъде датата, избрана за бенефиса на Лионел Меси в "Барселона", след противоречивото му напускане през 2021 г. и неуспешното му завръщане през 2023 г. В интервю за Esport3 президентът на "Барса" Лапорта обяви кога може да се очаква тимът да играе отново на "Камп Ноу" и се изпусна, че се очаква бенефисът да е на 26 септември 2026 г.

"Моментът би бил добър", призна Лапорта. Той навлезе в подробности и за неуспешните преговори за осъществяване на връщането на Бълхата.

"Той не искаше да има толкова голям натиск, а тук със сигурност щеше да го има. Разбирам го. Феновете ни - също. "Барса" винаги ще бъде неговият дом", каза още Лапорта. 

"Надявам се да се справи добре в Маями. Вече му казах, че работим върху супер проект за мач в негова чест. Трябва да помним великите играчи. Надявам се, че ще бъде, когато "Камп Ноу" отвори врати отново", обясни президентът на клуба, цитиран от "Труд". На 24 септември 1957 г. е и денят на освещаването на "Камп Ноу", като през 2026 г. ще се навършат 69 г. от това събитие, което вероятно клубът ще обвърже с бенефиса на Меси.

Снимка: БГНЕС