ЦСКА би с 1:0 "Ботошани" за старт на контролите, Бисмарк Чарлс отново се контузи

Единственото попадение в срещата бе автогол на Алин Серони

27.06.2023 | 21:19 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА победи румънския елитен тим "Ботошани" с 1:0 в първа контролна среща от лятната предсезонна подготовка на армейците в Австрия. Двубоят се игра на стадиона в град Йенбах. 

Секунди преди първия съдийски сигнал нападателят Бисмарк Чарлс получи контузия на загрявката и бе заменен в стартовата единайсеторка от юношата на клуба Павел Жабов. Единственото попадение в срещата бе автогол на Алин Серони от румънците, до който се стигна след отлично центриране на Тобиас Хайнц от фаул.

Първото полувреме започна с натиск на "червените", които излязоха за пръв път във футболен мач с новия модел екипировка на италианската марка "Макрон". Още от самото начало 31-кратните шампиони на България разиграха ефектно чрез Джонатан Линдсет, който на няколко пъти комбинира с част от своите съотборници с едно докосване, но в крайна сметка не се стигна до удар към румънската врата.

В шестата минута игровото предимство даде резултат и ЦСКА поведе в резултата. Тобиас Хайнц центрира отляво от фаул и бранителят на Ботошани Алин Серони си вкара автогол след неразбирателство с вратаря.

След половин час игра Пилс се сблъска със свой съотборник и се наложи контролата да бъде прекъсната за около 4-5 минути, тъй като пострадалият получи удар в главата и се наложи лекарска намеса, а след това и смяната му.

До края на първата част Линдсет и Хайнц пропуснаха по едно изгодно положение за гол, а малко преди почивката и Димитър Евтимов на два пъти се намеси отлично и запази вратата си суха. По този начин двата състава се оттеглиха към съблекалните с гол аванс в полза на червените.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Официален сайт на ЦСКА