Обвиняват Неймар в незаконно строителство на имение, грози го солена глоба

Бразилските власти открили редица нарушения

23.06.2023 | 17:25 Редактор: Вяра Димова
Обвиняват Неймар в незаконно строителство на имение, грози го солена глоба

Бразилският футболист на френския ПСЖ Неймар вероятно ще бъде глобен с около 1 милион евро за екологични нарушения по време на строителството на своето имение в бразилския щат Рио де Жанейро. Това съобщи френският вестник "Екип", позовавайки се на изявление на местните власти.

Съобщава се, че строителството на имението е извършено без разрешението на отдела, отговарящ за опазването на околната среда. След оплаквания в социалните мрежи, бразилските власти извършиха проверка и установиха различни екологични нарушения, включително отклоняване на водно течение, незаконно ползване на вода от река, изкопни работи и неразрешено преместване на пръст и камъни, използване на плажен пясък без разрешение.

"Следващата стъпка ще бъде оценка на откритите нарушения и налагане на глоба, която предвид щетите, причинени на околната среда, ще възлиза на най-малко 5 милиона реала (около 960 хиляди евро)", се казва в изявление на бразилските власти, цитирано от БТА.

31-годишният Неймар премина в ПСЖ от испанския "Барселона" за рекордните 222 милиона евро през 2017 година. За френския отбор нападателят има 173 мача, в които е отбелязал 118 гола и е направил 77 асистенции. 

Снимка: БГНЕС