"Лудогорец" страртира в ШЛ срещу двукратен шампион на Косово

Разградчани гостуват на "Балкани" в първия мач на 11/12 юли

20.06.2023 | 17:43 Редактор: Елеонора Танева

"Лудогорец" ще играе срещу "Балкани" от Косово в първия кръг на Шампионската лига по футбол, отреди жребият на Европейската футболна асоциация (УЕФА).

"Лудогорец" ще бъде гост в първия мач на 11/12 юли и ще бъде домакин в реванша на 18/19 юли.

Разградчани избегнаха ранен сблъсък с шведския "Хекен", който бе в урната на непоставените. Останалите потенциални противници на "орлите" бяха "Клаксвик" (Фарьорски острови), "Струга" (Северна Македония).

"Балкани" спечели втората си поредна и втора в историята титла на Косово само преди месец, финиширайки на три точки пред "Дрита" в първенството. Треньор на отбора е 56-годишният Илир Дая, който през кариерата си е водил още десет клуба от региона.

"Балкани" има само едно участие в евротурнирите, но в него постигна голям успех за клуб от Косово. Миналата година отборът загуби срещу "Жалгирис" (Литва) с продължения в първия кръг на Шампионската лига, след което обаче игра до зимата в Лига на конференциите. "Балкани" елиминира последователно "Ла Фиорита" (Сан Марино), "Клаксвик" (Фарьорски острови) и "Шкупи" (Република Северна Македония), за да стигне до груповата фаза.

"Балкани" игра в група G на Лига на конференциите. Косоварите загубиха два пъти срещу Славия Прага (Чехия), взеха едно равенство срещу ЧФР Клуж (Румъния) и победиха Сивасспор (Турция) като гости за сбор от четири точки.

Четете повече на gol.bg

Снимка: lap.bg