Мбапе сложи край на спекулациите: Макрон няма да повлияе на бъдещето ми, не ми пука за реакциите

"В момента имам една опция - да остана в ПСЖ", каза френският национал

15.06.2023 | 20:43 Редактор: Искра Ангелова
Мбапе сложи край на спекулациите: Макрон няма да повлияе на бъдещето ми, не ми пука за реакциите

Килиан Мбапе излезе пред футболната общественост, за да изясни позицията си в клуба. Той има договор с ПСЖ до 30 юни следващата година, а преди дни изпрати писмо до парижани, в което уточнява, че няма да поднови споразумението си, но планира да остане в отбора и не желае да бъде продаван сега.

Голмайсторът на Лига 1 признава, че е изпратил писмо, с което информира, че няма да поднови контракта си, но подчертава, че този път президентът Еманюел Макрон няма да повлияе върху решението за бъдещето му.

"В момента имам една опция - да остана в ПСЖ. Планирам да съм там, когато сезонът започне. Макрон няма да повлияе на бъдещето ми. Той се надява да остана в ПСЖ, а аз желая да остана, така че сме на едно мнение. Честно казано, не мислех, че ще обидя някого. Просто изпратих писмо. Не знаех, че писмо може да убие някого. Просто писмо е. Не ми пука за реакциите. Да обясня защо планирам да остана без да подновявам договора си? Няма какво да обяснявам. Хората може да говорят, критикуват. Знам защо върша това, което правя и защо казвам това, което изричам. Хората нямат цялата информация. Просто изпратих писмо, но бе преди време, не по време на международната пауза. Не е нужно да се аргументирам защо. Имам си причини. Единствената ми опция сега е да остана в ПСЖ, вече го казах", заяви световният първенец по време на пресконференция преди евроквалификацията Гибралтар - Франция, която е утре вечер, цитиран от "Фокус".

През последния сезон крилото участва в 43 мача от всички турнири. В тях Мбапе отбеляза 41 гола, асистира за 10 и получи 6 жълти картона за 3564 минути на терена.

Фаворит за подписа на 24-годишния играч е "Реал" (Мадрид).