"Каляри" се завърна в Серия А, "Верона" запази мястото си в елита

Мачовете и на двата отбора се развиха драматично

12.06.2023 | 06:49 Редактор: Тодор Петров

"Каляри" се завърна в Серия А след само един сезон извън елита. След като изпаднаха през май 2022 г., сардинци се върнаха обратно в елита благодарение на победата над "Бари" във финалния плейоф от Серия Б. 

"Каляри" спечели с 1:0 реванша пред 58 000 зрители на стадион "Сан Никола" в "Бари" и с общ резултат 2:1 от двата мача са отново в елита.

Герой за сардинци бе ветерана Леонардо Паволети. Той влезе от пейката и вкара златния гол в 4-ата минута на продължението на срещата. Паволети се появи на терена само 5 минути преди това. Нападателят успя да засече центриране на Дзапа и прати своя отбор в елита.

"Каляри" придружава влезлите в Серия А директно след редовния сезон "Фрозиноне" и "Дженоа".

Вратарят на "Верона" Лоренцо Монтипо пък бе големият герой при победата с 3:1 над "Специя" в бараж за оцеляване в Серия А. Двата тима завършиха редовния сезон с еднакви показатели - по 31 точки на 18-ото място в крайното класиране и според регламента трябваше да излъчат третия изпадащ в директен мач на неутрален терен.

На стадион "Мапей" Верона надигра съперника с ранен гол и две попадения на Сирил Нгонж. Вратарят Монтипо обаче бе героят. Той спаси дузпа на Мбала Нзола, а освен това направи още 7 ключови спасявания.

Така "Специя" изпада след 3 сезона в Серия А. "Верона" пък остава в елита, въпреки че през почти целия сезон беше в зоната на изпадащите.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС