Холанд след титлата на "Ман Сити": Ще защитаваме постигнатото, след месец ще е забравено

"И в най-лудите си мечти не мислех, че подобно нещо може да се случи на един 22-годишен футболист", коментира той

11.06.2023 | 17:19 Редактор: Петя Кръстева
Холанд след титлата на

Ерлинг Холанд не успя да вкара гол във финала на Шампионската лига, но едва ли може да бъде разочарован след първия си сезон в "Манчестър Сити". 

Норвежецът помогна на "гражданите" да постигнат забележителен требъл, като наниза забележителните 52 гола в 53 мача, от които 36 във Висшата лига, където подобри редица рекорди. 

22-годишният нападател предупреди съперниците на отбора, че това е само началото и заяви, че дори не е мечтал за подобна кампания. 

"И в най-лудите си мечти не мислех, че подобно нещо може да се случи на един 22-годишен футболист като мен. Това обаче показва, че всичко е възможно за едно момче от малък град в Норвегия. Това е нещо, което мотивира деца като мен да се стараят да се развият, въпреки че тренират в зала в родния ми град. Просто невероятно" заяви Холанд, който отпразнува триумфа с приятелката си, пише gol.bg

"Ще трябва да защитаваме постигнатото през този сезон. След месец или два всичко ще е забравено, но така е в живота. В този мач при добър ден вероятно щях да вкарам два гола, но това не ме притеснява, защото един финал е най-важно да бъде спечелен, без значение как", категоричен бе той.

Снимка: БГНЕС