Топузаков преди баража: Само добри думи за "Арда", не искам да се стига до дузпи

Уважавам ги, емоционалното състояние не е винаги определящо, каза треньорът на "Левски"

10.06.2023 | 20:16 Редактор: Вяра Димова
Топузаков преди баража: Само добри думи за

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков даде пресконференция преди баража за участие в Лигата на Конференциите. "Сините" ще спорят за квотата с "Арда" (Кърджали). Двубоят е утре от 19 часа на "Герена".

"Имаме контузени. Ясни са трайно контузените като Билал Бари и Хосе Кордоба. Преди мача с ЦСКА и Роналдо влезе в лазарета и едва ли ще участва в утрешния мач. Всеки един мач може да донесе негативи и позитиви. Важно е какво ще покажем ние. Надявам се да е по-добро от това отпреди три дни", започна изказването си Топузаков.

"Не мисля, че загубихме справедливо в Разград. С играта и поведението си загубихме Вечното дерби, не толкова с индивидуалните грешки. В крайна сметка, футболистите имат настроение във всяка една тренировка, но това не показва нищо. Трябва да осъзнаем важността на утрешния мач. Мисля, че футболистите осъзнават колко е важен този мач. Коментирали сме го и съм им казал, че този бараж осмисля сезона, този едногодишен труд. Трябва да докажат, че заслужават място в Европа, където могат още повече да покажат своите качества. Надявам се да го превъплътят на терена", продължи той.

"Само добри думи за "Арда" – работил съм в началото на проекта "Арда", така че само добри думи. Имат доста футболисти, които са преминали през "Левски" – и активни, и треньори. Уважавам ги. Емоционалното състояние не е винаги определящо", коментира Топчо по отношение на съперника.

"Единоборствата и непримиримостта изпъкват. Различни ситуации могат да определят крайния резултат, така че пълна концентрация. Ежедневно говорим за баража – по време, преди и след всяка тренировка. Те са умни момчета, разбрали са важността. Няма отбор, който е във върхова форма през целия сезон. Може би с ЦСКА мачът, който играхме в сряда беше единственият, в който Левски не се представи на ниво. Надявам се да сме го коригирали с въпросните разговори. Трябва повече тичане, повече единоборства да се печелят. Ако не участваш и в двете фази на играта, си обречен", допълни специалистът.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg