Представиха Станислав Генчев като треньор на "Ботев" (Пловдив)

В щаба му влизат Живко Миланов и Йордан Господинов

08.06.2023 | 12:09 Редактор: Петя Кръстева
Представиха Станислав Генчев като треньор на

Станислав Генчев е новият старши треньор на "Ботев" (Пловдив). Специалистът застава начело на "канарчетата", след като през сезон 2022/23 водеше столичния "Локомотив". В щаба на Генчев влизат Живко Миланов (помощник-треньор) и Йордан Господинов (треньор на вратарите). На по-късен етап ще бъдат обявени и останалите членове на треньорския състав.

Станислав Генчев ще бъде представен официално пред медиите и феновете преди първата тренировка на "жълто-черните" за следващия сезон, която ще бъде на 14 юни на стадион "Христо Ботев".

Станислав Генчев е роден на 20 март 1981 година. Богатата му футболна кариера преминава през множество отбори в България и чужбина, записвайки над 420 мача. Халфът има и седем мача за Националния отбор на България.

В родното първенство Генчев е играл за отборите на "Левски", "Спартак" (Варна), "Велбъжд", "Черно море", "Литекс", "Лудогорец", "Славия", "Монтана" и "Етър", а извън граница е защитавал цветовете на "Васлуй" и АЕЛ (Лимасол). 

Треньорската кариера на Станислав Генчев стартира в Етър (Велико Търново), където в продължение на няколко сезона е като старши треньор, както и помощник-треньор.

През 2019 година преминава в отбора на "Лудогорец". В продължение на четири сезона Генчев е част от "орлите", а в определени моменти е начело на "зелените" от Разград, а с негово участие разградчани записват серия от титли и силни изяви в Европа.

От началото на настоящия сезон Генчев бе старши треньор на "Локомотив" (София), където работеше с помощник-треньорите, които ще бъдат част и от "жълто-черния" клуб - Миланов и Господинов.

Снимка: "Ботев" (Пловдив) - официална страница