Футбол за невидимите деца: КОНКОРДИЯ България организира за втори път Concordia Charity Cup

Благотворителният турнир събира деца с хъс към футбола и компании, които искат да ги подкрепят

06.06.2023 | 11:47 Редактор: Вяра Димова
Футбол за невидимите деца: КОНКОРДИЯ България организира за втори път Concordia Charity Cup

Второто издание на Благотворителния турнир по футбол CONCORDIA CHARITY CUP – Футбол за невидимите деца ще се проведе на 10 юни 2023 г. в Спортен комплекс "Зона Б5", Спортна София – 2000, ул. "Българска морава" 2. Събитието отново ще събере любители на футбола от бизнес компании с деца и младежи – членове на Футболен клуб "Конкордия". Бронзов спонсор на турнира е Каргил България ЕООД, а медийни партньори: БНР, Gol.bg, Bulgaria ON AIR, Offnews.bg, Marginalia.bg. Целта е турнирът да се превърне в традиционен и да набира средства за продължаване на спортно-социалната програма за деца и младежи в неравностойно положение, която фондацията осъществява успешно вече повече от 7 години.

До момента 10 отбора са се регистрирали за участие в Concordia Charity Cup: SiteGround, Кока-Кола ХБК България, УниКредит Булбанк АД, Билла България ЕООД, Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, Каргил България ЕООД, Ingram Micro, Експириън България ЕАД, Yettel, ФК Инферно. Жребият за разпределение на отборите в отделните групи и мачове ще се изтегли на 8 юни 2023 г. Записванията на отбори продължават до 8 юни на www.concordia.bg.

КОНКОРДИЯ България развива Футболен клуб КОНКОРДИЯ от 2015 година. Клубът официално е регистриран към БФС и участва в първенства на национално ниво. ФК КОНКОРДИЯ е иновативна и алтернативна програма на фондацията, която помага за социалната интеграция на деца и младежи в неравностойно положение чрез силата на спорта. В него всеки е добре дошъл, без значение от години, пол, етническа принадлежност, икономически и социален статус. Имаме едно условие - всички футболисти да ходят редовно на училище. При нас децата и младежите играят футбол, получават психологическа, образователна и здравна подкрепа, развиват социалните си умения, способности и таланти. До момента повече от 200 деца са преминали през футболните отбори (за момичета и момчета), клуб по шах и спортно катерене. В момента във ФК КОНКОРДИЯ тренират 80 деца.

Тук можете да се запознаете с условията, регламента и спонсорските пакети и да запишете вашия отбор във формата за записване на CONCORDIA CHARITY CUP 2023.

Следете информацията за благотворителния турнир във Facebook събитието: https://rb.gy/ol7lv

Очакваме ви! Ще се радваме да споделим футболни емоции и да бъдем заедно на този спортен празник!