В Саудитска Арабия вадят умопомрачителна сума за Меси, ще играе срещу Роналдо?

"Ал-Хилал" ще предложи на аржентинеца 600 милиона евро на сезон

30.05.2023 | 16:28 Редактор: Искра Ангелова
В Саудитска Арабия вадят умопомрачителна сума за Меси, ще играе срещу Роналдо?

Лионел Меси има договор с ПСЖ до 30 юни, но е ясно, че няма да остане повече в Париж. Тази глава от кариерата му приключи, въпросът е само в кой клуб ще го видим през следващия сезон.

Късно снощи дойде голяма новина. Footmercato твърди, че баща му Хорхе е приел предложението на "Ал Хилал" и ще пътува до Саудитска Арабия, за да преговаря за трансфера на сина си. Предлагаха им баснословни суми, които да осигурят на брата и бащата на Лео Меси най-голямата комисионна в историята на този спорт.

"Ал-Хилал" му предлага цели 1,2 милиарда евро за двугодишен договор или 600 милиона евро на сезон, разбира се с комисионни, бонуси и др.

Преди това "Ал Насър" подписа с Роналдо и му даде най-големия договор в историята и около 500 милиона евро за 2,5 години, но това, което беше предложено на Меси, продължава да надхвърля всякакви граници.

Наскоро Меси спечели титлата с ПСЖ, но не беше в добри отношения с феновете на този клуб и с ръководството на ПСЖ, тъй като наскоро беше отстранен именно заради отиването си в Саудитска Арабия. И докато френският шампион празнува титлата в Париж, Меси беше на концерта на Coldplay в "Барселона", припомня "Труд".

Аржентинецът вкара гола за титлата и своя 496-и гол в петте най-добри лиги на Европа, надминавайкирекорда от 495 на Кристиано Роналдо. Меси вкара 21 гола и даде 20 асистенции в 40 мача във всички състезания за ПСЖ през този сезон и очевидно има какво още да даде на футбола, въпреки че наближава 36-ият му рожден ден.

Снимка: БГНЕС