Мистерията около новия треньор на "Левски" профължава: Сърбин сяда на стола на Топузаков?

Медиите в западната ни съседка спрягат Саво Милошевич за наследник на поста

23.05.2023 | 14:07 Редактор: Петя Кръстева
Мистерията около новия треньор на

Бившият сръбски национал Саво Милошевич може да бъде новият треньор на "Левски", съобщават медии в Сърбия. Според sportskacentrala.com Милошевич вече се е разбрал с ръководството на "сините" и ще поеме тима след края на сезона.

49-годишният Милошевич за последно е водил словенския "Олимпия" (Любляна) през 2021 година, като оттогава е без работа. Сърбинът е бил начело още на гранда "Партизан" в периода 2019-2020, а преди това е бил асистент-треньор в националния отбор на Черна гора. Милошевич е един от най-изявените сръбски нападатели през този век - има над 100 мача и 37 гола за националния отбор.

В професионалната си кариера той е носил екипите на "Партизан", "Астън Вила", "Сарагоса", "Парма", 'Еспаньол", 'Осасуна", "Селта" и "Рубин" (Казан). Любопитното е, че в периода си начело на "Партизан" той е бил треньор на сегашния наставник на ЦСКА Саша Илич, информира БГНЕС.

"Левски" търси постоянен треньор след раздялата със Станимир Стоилов през април, а до края на сезона "сините" ще бъдат водени от Елин Топузаков. Не е ясно каква роля ще получи Топузаков при евентуално идване на Милошевич на "Герена". 

Снимка: БГНЕС