Винисиус: Ла Лига принадлежи на расисти. "Реал" (Мадрид) сезира прокуратурата

Нападателят стана обект на поредна порция обиди след загубата от "Валенсия"

22.05.2023 | 15:38 Редактор: Вяра Димова
Винисиус: Ла Лига принадлежи на расисти.

Винисиус Жуниор заяви, че Ла Лига "принадлежи на расисти", след като стана обект на поредна порция обиди по свой адрес след загубата на "Реал" (Мадрид) от "Валенсия" с 0:1 в неделя.

22-годишното бразилско крило се изправи лице в лице с някои от домакинските привърженици и посочи директно към един от тях по време на расистки обиди, отправени към него, по време на второто полувреме. Вратарят на Кралския клуб Тибо Куртоа сподели, че е чул маймунски скандирания малко преди първия съдийски сигнал, докато старши треньорът на "белите" Карло Анчелоти каза, че е имало "расистка атмосфера" на "Местая".

"Не за първи път, не за втори, нито за трети. Расизмът е нормално нещо в Ла Лига. Първенството смята, че е нормално, Испанската федерация е на същото мнение и опонентите го окуражават. Лигата едно време принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано Роналдо и Лео Меси, сега принадлежи на расисти", написа нападателят в Instagram.

По-късно стана ясно, че ръководството на "Реал" е подало официална жалба до испанската прокуратура. Оттам обявиха, че според тях расизмът е "престъпление от омраза" и са поискали прокуратурата да "разследва всички факти около инцидента и да накаже виновните", предаде БГНЕС.

Според доклада на главния съдия на мача Рикардо де Бурхос един конкретен фен на Валенсия е скандирал "маймуна, маймуна" към Винисиус. Реферът прекъсна мача за десет минути след инцидента, след което поднови играта.

Снимка: БГНЕС