Невероятен Везенков не стигна на "Олимпиакос", "Реал" (Мадрид) спечели Евролигата след драма

Българинът наниза 29 точки при загубата във финала със 78:79

21.05.2023 | 22:17 Редактор: Вяра Димова
Невероятен Везенков не стигна на

Отборът на "Олимпиакос" с Александър Везенков в състава си бе много близо до титлата в Евролигата, но в крайна сметка загуби от "Реал" (Мадрид) със 78:79 във финала на турнира в Каунас, Литва. MVP на турнира Везенков отново бе над всички на паркета и завърши с 29 точки, 9 борби, 4 асистенции и 1 чадър.

Финалът на най-престижния европейски баскетболен турнир предложи зрелище за феновете и бе много оспорван, като на почивката резултатът бе равен, но след това гръцкият тим поведе и влезе в заключителната минута на двубоя с четири точки преднина. Серхио Родригес намали пасива на една точка с тройка, а три секунди преди края ветеранът Серхио Юл вкара победния кош за Кралския клуб.

По този начин "Реал" триумфира с титлата за 11-ти път в кариерата си, а за Везенков остава успокоението, че за пореден път доказа, че в момента е най-добрият баскетболист в Европа, като предстои да стане ясно дали ще се реализират очакванията той да стане част от състава на Сакраменто Кингс в НБА през следващия сезон.

Снимка: БГНЕС