Драма в Лига Европа: Финалът е "Севиля" - "Рома", "Юве" и "Байер" (Л) са аут

Андалусийци осъществиха обрат срещу "бианконерите"

19.05.2023 | 06:50 Редактор: Тодор Петров
Драма в Лига Европа: Финалът е

"Севиля" за пореден път се класира за финала в Лига Европа. Андалусийци елиминираха "Ювентус" след голяма драма с продължения. Мачът в редовното време завърши 1:1 

Първата среща в Италия завърши при същия резултат и така се стигна до продължения. В тях "Севиля" вкара още един гол и така пак е на финал във втория по сила турнир на УЕФА.

В последните 17 години "Севиля" спечели 6 трофея. А на 31 май срещу "Рома испанският тим ще гони още едно отличие от Лига Европа.

Влахович откри в 65-ата мин. Седем минути по-късно Сусо вкара брилянтен гол, за да изравни. Ерик Ламела хвърли в екстаз трибуните в Севиля с гол в 5-ата мин от първото продължение, а до края "Юве" нямаше отговор.

В другия полуфинален мач реванш "Рома" завърши гросмайсторски 0:0 като гост на "Байер" (Леверкузен) и се класира за финала в Лига Европа. Тимът на Жозе Моуриньо спечели първата среща с 1:0, а на "БайАрена" предимно се защитаваше. 

"Аспирините" имаха цели 22 положения за гол, срещу едно за италианците. Домакините удариха и греда чрез Муса Диаби в средата на първото полувреме.

В крайна сметка "Рома" се защитаваше прекрасно, а малкото грешки, които бяха допуснати в защита, бяха покрити с прекрасни спасявания от Руи Патрисио. Финалът е на 31 май на "Пушкаш Арена" в Будапеща.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС