"Ботев" (Пд) с изкушаваща оферта към Мъри Стоилов

Ако приеме офертата, ще получи и цялата спортно-техническа власт

18.05.2023 | 12:11 Редактор: Елеонора Танева

"Ботев" (Пловдив) е отправил изкушаваща оферта към Станимир Стоилов. Шефовете на клуба са обещали месечна заплата в размер на 70 хиляди лева на специалиста, за да поеме за втори път "канарчета". Той ги води от 1 януари 2013 до 4 юни 2014 година.

В момента Мъри е без работа, след като напусна "Левски" заради несъгласие с управлението на клуба. Той води за последно сините на 8 април при успеха с 1:0 над "Локомотив" (София) на "Герена".

Стоилов има и предложения от чужбина и не бърза с избора на нов клуб. От "Ботев" пък са обяснили, че ако той приеме офертата, ще получи и цялата спортно-техническа власт. Такава той имаше и в "Левски".

Вариант за треньор на "Ботев" е и Станислав Генчев, пише "Тема спорт". Той ще се раздели с "Локомотив" (София) след края на кампанията.

От "Ботев" обявиха, че сегашният треньор Бруно Балтазар ще бъде освободен след края на сезона. Причината – незадоволителни резултати. По-голямата новина обаче бе, че част от жълто-черните вече няма да бъде бившият им наставник Азрудин Валентич, който, след като освободи поста в началото на първенството, стана съветник на собственика Антон Зингаревич.

Снимка: lap.bg