"Брайтън" разби "Арсенал" и сложи край на мечтите на "артилеристите" за титла

Клубът на Артета остава на 4 точки зад "Ман Сити"

14.05.2023 | 20:40 Редактор: Искра Ангелова

"Брайтън" строши мечтата на "Арсенал" за титла, печелейки гръмко с 3:0 като гост в мач от английската Висша лига, игран на стадион "Емиратс".

"Чайките" бяха по-активни с топката през първата част и я владееха в 61% от времето, пропускайки най-доброто си положение чрез Енсисо. Половин час след началото пък гредата спаси гостите при удара на Тросард.

До почивката домакините имаха по-добрите положения, но цели шест от стрелбите им бяха неточни, а като цяло и двата отбора имаха само по един точен удар за първите 45 минути.

Само шест минути след подновяването на играта обаче точно Хулио Сезар Енсисо откри резултата. Еступипан получи от Митома, който се изгаври с Уайт на фланга и младокът вкара отблизо. В средата на втората част влезлият малко преди това като резерва Рийс Нелсън шутира мощно, но покрай целта, пояснява gol.bg.

Четвърт час преди края на редовното време бившият "артилерист" Дани Уелбек намери световния шампион Мак Алистър и всичко можеше да приключи окончателно, но топката профуча покрай гредата!

Второто кроше в лицето на "Арсенал" обаче стана факт в 87-ата минута, когато Дениз Ундав изпепели мечтите на домакините за титла. Той влезе като смяна в 82-ата минута и само четири след това беше в прегръдките на своите, възползвайки се от асистенцията на Паскал Грос.

В 96-ата минута резилът за "Арсенал" стана още по-голям, защото Первис Еступинан оформи класическата победа на гостите.

Така вторият "Арсенал" остава с 81 точки - на четири зад шампиона "Манчестър Сити", но и само с два мача до края на сезона, докато "гражданите" имат още три срещи. "Брайтън" събра 58 пункта и се качи на шесто място.

Снимка: БГНЕС