"Пари Сен Жермен" смаза "Аячо" с 5:0 на "Парк де Пранс"

С две попадения за домакините се отличи Килиан Мбапе в 47-ата и 54-ата минути

14.05.2023 | 09:17 Редактор: Михаела Димитрова

"Пари Сен Жермен" победи "Аячо" с 5:0 като домакин в среща от 35-я кръг от първенството на Франция по футбол и се доближи до рекордна 11-а титла. Парижани водят във временното класиране с 81 точки след като записаха пети успех в последните си шест мача в Лига 1, докато тимът на "Аячо" продължава да няма победа в шампионата от края на февруари и заема 18-о място с 23 точки в зоната на изпадащите.

С две попадения за домакините се отличи Килиан Мбапе в 47-ата и 54-ата минути. Преди него се разписаха Фабиан Руис за 1:0 в 22-ата минута и Ашраф Хакими в 33-ата минута за 2:0. Мохамед Юсуф от "Аячо" се отбеляза автогол в 73-ата минута, правейки резултата 5:0 в полза на "Пари Сен Жермен".

И двата отбора завършиха с по 10 човека на терена заради червените картони на Хакими в 77-ата и на Томас Мангани след преразглеждане със системата за видеоарбитраж – ВАР 80-ата минута заради спречкване помежду им.

Футболистите на "Пари Сен Жермен" имаха претенции за дузпа за нарушение срещу 20-годишния Уго Екитик в 20-ата минута и срещу Мбапе в добавеното време на първата част, но такава не бе отсъдена.

В игра за парижани се завърна аржентинецът Лионел Меси, който изтърпя временно отстраняване от ръководството на клуба и бе освиркан от част от феновете на домакините.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС