Треньорът на ПСЖ: Няма нужда да разказвам за качествата и статистиката на Меси

"Лео е решен да спечели още една шампионска титла на Франция", каза Кристоф Галтие

13.05.2023 | 08:16 Редактор: Искра Ангелова
Треньорът на ПСЖ: Няма нужда да разказвам за качествата и статистиката на Меси

Лионел Меси ще започне от първата минута в състава на "Пари Сен Жермен" в мача срещу "Аячо" в събота от 22:00 часа, обяви треньорът на тима Кристоф Галтие. Аржентинската звезда бе наказан заради пътуването му до Саудитска Арабия, което не бе съгласувано с щаба, но той се извини за отсъствието си.

"Лео си е Лео. Няма нужда да ви казвам за неговите фантастични статистики и качества. Когато той е на терена, просто трябва да адаптираш някои неща, за да намериш добър баланс в схемата в атака", каза Галтие на пресконференцията си преди мача.

"Очевидно е, че съм говорил с Лео за връщането му при нас. Намерих, че е много спокоен, много мотивиран да играе, много е решен да спечели още една шампионска титла на Франция. Да, Лео ще започне мача", допълни той.

"Що се отнася до наказанието, както казах и миналата седмица, няма да го коментирам. Но приехме завръщането на Лео с удоволствие. Той тренира цяла седмица с голямо желание и решимост. Той има голямо желание да играе за отбора", подечрта треньорът, цитиран от БТА.

Меси се завърна на базата "Камп де Лож" в понеделник и започна тренировки. Отстраняването му от тима трая общо 6 дни. Той бе наказан миналия вторник от ПСЖ за рекламното си пътуване до Саудитска Арабия, което не бе съгласувано.

"Извинявам се на съотборниците си и очаквам решението на клуба. Искам прошка от партньорите ми и от клуба", каза Меси във видео обръщение в Instagram.

Меси пропусна победата срещу "Троа" с 3:1 в неделя, но е на прага на втора титла с ПСЖ във Франция, като отборът води с 6 точки на "Ланс" четири кръга преди края на първенството.

Договорът на 35-годишния Меси с френския клуб изтича през лятото и той е пред многомилионен договор в Саудитска Арабия, съобщи източник на AFP, който твърди, че "е постигната договорка". Бащата на Лео Меси - Хорхе, уточни, че "няма съгласие, няма нищо подписано и никакво споразумение".

Снимка: БГНЕС