fallback

Няма кой да спре Red Bull: Верстапен и Перес отвяха конкуренцията в Маями

Световният шампион увеличи преднината си на върха в класирането на 14 точки

08.05.2023 | 06:41 Автор: Тодор Петров

Световният шампион Макс Верстапен се изкачи от девета позиция на стартовата площадка, за да изпревари съотборника си Серхио Перес и да удължи завладяващия старт на Red Bull за сезона с победа в Гран при на Маями в неделя.

Победата - пета за Red Bull от пет състезания този сезон - увеличи преднината на Верстапен на върха в класирането на 14 точки и продължи триумфа му в първото състезание в Маями миналата година.

Испанският ветеран Фернандо Алонсо от Aston Martin зае третото място и спечели четвъртия си триумф в пет състезания този сезон, като продължава да се радва на възраждането си в края на кариерата.

Верстапен трябваше да работи усилено за третата си победа през кампанията, след като разочароващото му представяне в съботната квалификация го остави в средата на стартовата решетка.

Но скоростта на автомобила на Red Bull, съчетана с разумни решения за гумите, означаваше, че холандецът успя бързо да се включи в борбата и след това да направи късен скок, за да победи съотборника си Перес, който остана втори в класирането.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback