Фрапантна грешка на Де Хеа закопа "Ман Юнайтед" срещу "Уест Хям"

Мястото на "червените дяволи" в Топ 4 е сериозно застрашено

08.05.2023 | 06:37 Редактор: Тодор Петров

"Уест Хям" надделя над "Манчестър Юнайтед" с 1:0 в мач от Висшата лига. Главен виновник за загубата на "червените дяволи" бе стражът на тима Давид де Хеа, който се превърна във вратаря с най-много мачове за отбора. 

Испанецът направи чутовна грешка и подари победното попадение на чуковете. Поражението за манчестърци е второ за седмицата. В четвъртък "червените дяволи" паднаха със същия резултат от "Брайтън".

Със загубата "Юнайтед" може и да не завърши в Топ 4, въпреки само допреди няколко седмици тимът да бе считан за сигурен за Шампионската лига през следващата година.

Грандът от Манчестър остава на 4-ото място в английското първенство. Тимът на Ерик тен Хаг обаче има аванс само от точка пред "Ливърпул", който е с мач повече. Ако "Юнайтед" не промени нещо в играта си в оставащите 4 кръга до края на сезона, мърсисайдци най-вероятно ще изпреварят най-големия си съперник в Англия.

"Уест Хям" пък се отдалечи от зоната на изпадащите. Лондонският тим събра 37 точки и вече има 7 повече от 18-ия в класирането.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС