ЦСКА настоява БФС окончателно да реши за наказанието

"Армейците" остават без капитана Юрген Матей в следващите два мача

05.05.2023 | 12:53 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА настоява БФС окончателно да реши за наказанието

Ръководството на ЦСКА настоява Апелативната комисия на БФС да се събере максимално бързо и да разгледа жалбата на "червените" срещу наказанието от два мача без публика след инцидентите на мача срещу "Лудогорец".

Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев заяви, че клубът настоява наказанието да отпадне, но предложи и варианти за частично затворен стадион или за присъствието на трибуните само на деца и майки.

"Когато се налагат наказания, нека да бъдат с еднакъв аршин към всички отбори. Нека тази строгост да бъде прилагана еднакво към всички. Искаме това наказание да отпадне.  Това касае голям брой привърженици", каза Орманджиев в деня на отворени врати на стадион "Българска армия" по случай 75-годишнината на клуба.

В същото време капитанът на ЦСКА Юрген Матей получи срещу "Хебър" деветия си жълт картон от началото на сезона и ще бъде наказан за предстоящите два мача на тима.

В понеделник от 20:15 часа "армейците" посрещат "Ботев" (Враца), а след това в първата среща от плейофите те отново ще са домакини. Все още обаче не е ясно кой ще бъде съперник, като това зависи от крайните позиции в редовния сезон.

Двубоя с врачани ще пропусне и вратарят Густаво Бусато, който си изкара пети жълт картон на мача в Пазарджик.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС