"Интер" унищожи "Верона", "Рома" и "Милан" се издъниха

Шампионите на Италия стигнаха само до 1:1 срещу предпоследния "Кремонезе"

04.05.2023 | 06:58 Редактор: Тодор Петров

"Милан" записа поредния срамен резултат, като направи едва 1:1 у дома срещу предпоследния "Кремонезе". Шампионите на Италия останаха на шестото място в класирането след провала с 58 точки, колкото имат още "Аталанта" и "Рома". "Росонерите" трябваше да се борят за изравнителен гол до добавеното време на мача.

"Милан" допусна гол в средата на второто полувреме. Давид Окереке направи за смях двама защитници, като ги финтира така, че те се сблъскаха и паднаха на земята. Нападателят на "Кремонезе" вкара в ъгъла за 1:0. Пиоли пусна в игра тежката артилерия като Жиру, Леао, Тонали, но резултат нямаше.

Чак в добавеното време "Милан" изравни. Удар на Месиас от пряк свободен се отклони в защитник пред голлинията и влезе в мрежата на Карнезеки. Имаше време и за червен картон на халфа на гостите Пикел, който удари в главата Тонали.

"Монца" и "Рома" завършиха наравно 1:1 в мач от междинния кръг в италианската Серия А.
Гостите от Рим поведоха чрез Стефан Ел Шаарауи в 24-ата минута. В 39-ата Лука Кардирола възстанови равенството. Българският национал Валентин Антов бе в групата на "Монца" за мача, но остана на резервната скамейка.

В друг мача от кръга "Интер" стана първият отбор в историята на Серия А, който вкарва 6 гола като гост на "Верона". "Нерадзурите" разбиха съперника с 6:0 на "Бентегоди" и се върнаха в топ 4, възползвайки се от грешките на "Милан" и "Рома". Хората на Симоне Индзаги имат 60 точки от 33 кръга, с 3 по-малко от "Ювентус" и 4 от "Лацио".

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС