"Славия" взе надмощие над "Септември" и влезе в топ 6

Тони Тасев изведе "белите" напред в резултата в края на първото полувреме

28.04.2023 | 19:58 Редактор: Искра Ангелова

"Славия" спечели визитата си на "Септември" с 2:1 в откриващ мач от 28-ия кръг на Първа лига. На Националния стадион "Васил Левски" стигнаха до ценните три точки, които им осигуриха и временно място в топ 6 на класирането.

Тони Тасев изведе "белите" напред в резултата в края на първото полувреме след асистенция на капитана Галин Иванов. Около четвърт час преди изтичането на редовното време влезлият от пейката Владимир Николов преодоля Димитър Шейтанов за 2:0. Домакините се върнаха в мача след гола на резервата Кристиян Пешов, но за повече нямаха сили и така инкасираха поражение.

За възпитаниците на Светослав Петров то бе пето последователно в Лигата. Септемврийци остават 13-и с 22 точки, като загубиха шансове да довършат десети. "Славия" от своя страна се намеси в челната шестица с 45 пункта, две повече от седмия "Локомотив" (Пд), който по-късно днес приема последния в таблицата "Спартак" (Варна), съобщава БГНЕС.

В следващия предпоследен кръг от редовния сезон играчите на Златомир Загорчич са домакини именно на "смърфовете", докато "Септември" гостува на "Левски" в Деня на Гунди.

Снимка: Lap.bg.