Страхотно съоръжение в Борисовата градина: ЦСКА представи проекта за новия стадион

Капацитетът му ще бъде от 16 000 седящи места

24.04.2023 | 10:48 Редактор: Тодор Петров

ЦСКА представи официално как ще изглежда новият стадион на клуба от Борисовата градина. Очаква се първата копа да бъде направена през есента и строителството да продължи 18 месеца. Това обявиха архитектите на проекта.

Днес представихме проекта за реконструкция на стадион "Българска армия". Огромен обем работа беше извършен през последните повече от 6 месеца, за да създадем съоръжение от най-висок клас, съобщиха "армейците". 

Предстои още много работа, свързана с получаване на разрешителни от различните институции, но реализирането на мечтата ни е все по-близо, уточняват от "Българска армия".

"Аз съм силно впечатлен и развълнуван от презентацията на новия дом на ЦСКА. Впечатлен съм от огромния обем и високото качество работа, която архитектите са извършили. Силно съм развълнуван, защото моята лична мечта и тази на феновете на ЦСКА става реалност и ще имаме един уникален по рода си за България стадион", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов на специална пресконференция за новия стадион.

Стана ясно, че капацитетът на стадиона ще бъде от 16 000 седящи места.

"Това е максимумът откъм капацитет. Ние искаме стадионът да отговоря на четвърта категория на УЕФА, за да играем европейските си мачове там. Другата ни насока е стремежът на всички европейски клубове, които вече имат нагласата търсенето и интересът да бъде по-голям от предлагането, за да може да се използват по-голям брой абонаментни карти и да има по-тясна връзка с феновете вече. Най-хубавото е да си пожелаем ЦСКА да играе хубав футбол и да пълним капацитета всеки мач", обясни Филипов.

Вижте повече във видеото.

Снимки: ЦСКА


2
0 rate up comment rate down comment 2
До Икимов
преди 1 година
Припок - какви 50к места те гонят бе? Вие до скоро не се събирахте повече от 2-3 човека на мач. 16 000 не сте били сигурно от години. За какво да ви правят голям стадион, като ще седи празен и само пари ще се наливат за поддръжка? Ама ти си т*по прасе и не може да го проумееш. Въпреки това мисля, че трябва да е 20 000 места, не повече и не по малко. Ама гледай го от хубавата страна - поне ще махнете еко той :) Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Якимов
преди 1 година
Абе ненормалници какъв е този селски капацитет 16000 че тя зала армеец събира повече. Нещастници минимума трябва да е поне 50000. Това е ЦСКА а не селяните от подуене левски. Сигнализирай за неуместен коментар