"Юве" изхвърли "Спортинг" от ЛЕ, "Севиля" разби "Ман Юнайтед" с 3:0

Торинци и севилци ще премерят сили за място във финала на турнира

21.04.2023 | 06:45 Редактор: Тодор Петров

"Ювентус" оцеля на "Жозе Алваладе" в реванша от 1/4-финалите срещу "Спортинг" (Лисабон) и се класира на полуфиналите в Лига Европа. "Старата госпожа" завърши 1:1 при визитата си на „Лисабонските лъвове" и продължава напред с общ резултат 2:1.

Така грандът от Торино направи голяма крачка към спечелването на турнира след отличната новина за връщането на отнетите 15 точки обратно към актива на клуба в Серия А. Адриен Рабио откри резултата в 9-ата минута, а Маркус Едуардс изравни в 20-ата минута от дузпа.

На полуфиналите "Юве" ще се изправи срещу испанския "Севиля", който разби с 3:0 гостуващия "Манчестър Юнайтед". Първият мач между двата отбора завърши 2:2.

Юсеф Ен-Несири откри в 8-ата мин. Нападателят се възползва от груба грешка на Хари Магуайър. В 47-ата мин Баде удвои. Ен-Несери оформи разгрома за испанците в 81-ата мин.

Така с общ резултат 2:5 играчите на Тен Хаг се сбогуваха с мечтата да спечелят европейско отличие. А "Севиля" продължава към завоюването на 7-и трофей от втория по сила турнир на УЕФА за последните няколко години.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС