"Реал" отговори на Лапорта - генерал Франко подпирал "Барселона"?

Случаят "Негрейра" става все по-голям скандал

18.04.2023 | 22:35 Редактор: Искра Ангелова

Преследването срещу "Барселона" по делото за подкуп на рефери, кръстено на един от заподозрените, случаят "Негрейра", става все по-голям скандал. Президентът на каталунците Жоан Лапорта първи наля масло в огъня. За да обясни, че "Барселона" не е виновен и че "случаят Негрейра" е планиран натиск за дестабилизиране на клуба, Лапорта се появи на пресконференция, но на нея не говори само за "Барса", а се обърна и към "Реал" (Мадрид). Според принципа "атаката е най-добрата защита", той каза, че вместо да атакува "Барса", трябва да се види как през цялата история на футбола в страната и на клуба "Реал" е бил този, който винаги се е радвал на фаворизиране от страна на съдиите.

"Искам да подчертая случая с един клуб. Клубът е "Реал" (Мадрид). Клубът, който исторически винаги е бил предпочитан, беше клубът на режима. Искам да ви напомня, че повече от 70 години мнозинството от хората, които назначаваха съдии, бяха директори, членове на "Реал" (Мадрид). Фактът, че "Реал" (Мадрид) се представя като жертва на спортна корупция, е абсолютен цинизъм", каза Лапорта, цитиран от "Труд".

Съперниците от "Реал" оформиха дуела в медийната война, пускайки видео, в което излъчиха неочаквани твърдения как потисканият "Барселона" е доминирал при генерал Франко. 

"Барселона" получи златна и диамантена значка от Франко. "Барселона" обявява Франко за почетен партньор през 1965 г. "Барселона" беше спасена три пъти от фалит от Франко", се казва в част от видеото. "Кой е истинският клуб на режима?", питат от "Реал".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Хаха
преди 1 година
На Лапорта му натриха лъжливия нос ! Сигнализирай за неуместен коментар