Саша Илич за Вечното дерби, качеството на ЦСКА и битката с "Лудогорец"

Според треньора на "армейците" мачът с "Левски" ще бъде преломен

17.04.2023 | 10:35 Редактор: Тодор Петров
Саша Илич за Вечното дерби, качеството на ЦСКА и битката с

Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде обширно интервю за сръбския "Журнал". Той коментира сезона на "армейците", битката за титлата и футбола в България.

"Този сблъсък ще бъде преломен, въпреки че два кръга след това имаме мач с "Лудогорец", каза Илич за дербито със "сините". "Наясно сме, че няма да е никак лесно, но ако искаме да постигнем желаната цел, трябва да спечелим всичко до края. Още не сме близо до спечелването на титлата, но с всеки мач се приближаваме", посочи треньорът.

"До края на първата част от сезона имаме пет мача, а след това ще играем още пет двубоя в плейофите. В 28-ия кръг ни гостува "Лудогорец" и от този мач много ще зависи плейофът. За нас е важно да останем на първо място, в такъв случай ще приемем "Лудогорец" и в плейофите. Ние сами може да увеличим шансовете си да спечелим титлата, ще ги използваме, ако сме отбор от шампионски калибър", продължи той.

"Адаптацията ми в България не беше трудна. Ние сме подобни хора, разбираме се добре, обичаме футбола по един и същи начин. Българското първенство е подобно на нашето, качеството бавно се повишава с напредването на няколко клуба, които са зад доминиращия "Лудогорец", сподели Илич.

"Идването в ЦСКА означава много за мен. Това е страхотно преживяване, а аз съм едва в началото на треньорската си кариера. Както се казва, борбата никога не свършва. Никога нищо не е сигурно в този бизнес. Понякога планът работи, понякога – не. Преминавам през всичко това бързо. Не знам как ще завърши този сезон, но знам, че научих много уроци за тези десет месеца в ЦСКА", посочи треньорът на ЦСКА

"През лятото на миналата година ми беше предложено да говоря със собствениците на ЦСКА. Не говорихме дълго. Когато реших да работя като треньор, знаех, че няма да мога да избирам работата си. Не е нужно да приемам всяко едно предложение, но трябва да работя. ЦСКА изглеждаше добра възможност. Изглежда съм направил добра преценка", смята специалистът.

"Рецепта за успеха е стабилност във формата. Може да нямаме най-добрия отбор и не изиграхме най-добрите мачове, но имахме най-малко колебания. През октомври загубихме като гост от "Лудогорец", оттогава имаме 12 победи и 2 равенства в 14 мача. Не сме най-убедителният отбор, но печелим точки", каза още Илич.

Четете повече в gol.bg

Снимка: Lap.bg