Роналдо сам си избира нов треньор, иска Моуриньо или Зидан

Руди Гарсия беше освободен след равенството 0:0 с "Ал Фейха"

14.04.2023 | 15:57 Редактор: Петя Кръстева
Роналдо сам си избира нов треньор, иска Моуриньо или Зидан

Кристиано Роналдо съветва ръководството на "Ал Насър" за това кой да му бъде треньор. Досегашният наставник на тима Руди Гарсия беше уволнен заради слаби резултати, а Кристиано сам подсказал на шефовете си кой да бъде негов заместник.

Руди Гарсия беше освободен след равенството 0:0 с "Ал Фейха", след което е имал скандал с играчите в съблекалнята. Говори се, че Кристиано също е бил против методите на французина. Според CBS Sports Роналдо е посочил Жозе Моуриньо и Зинедин Зидан за заместник на Гарсия. Изданието дори разкри и заплатата, която "Ал Насър" е готов да плаща - близо 60 млн. евро на година. Според запознати Жозе Моуриньо, който в момента е треньор на "Рома", обмисля сериозно предложението.

И Моуриньо, и Зидан имаха сериозни успехи като треньори на Роналдо. Кристиано спечели три поредни Шампионски лиги със Зидан, докато с Моуриньо изпрати най-добрия си сезон през 2012 година, когато наниза 60 гола, пише gol.bg

Временен наставник на "Ал Насър" ще бъде Динко Йеличич, който досега бе начело на тима до 19 години. На него ще се падне честта да води отбора в голямото дерби с "Ал Хилал" във вторник.

Снимка: БГНЕС