"Ман Юнайтед" се самоуби срещу "Севиля" с два нелепи автогола в края

"Червените дяволи" поведоха с 2:0, но си сами си направиха живота черен

14.04.2023 | 06:43 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Юнайтед" и "Севиля" завършиха 2:2 в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Марсел Забицер с две попадения даде комфортна преднина на "червените дяволи" през първото полувреме. В края обаче 6-кратният победител в турнира стигна до равенството след автоголове на Тайрел Маласия и Хари Магуайър.

Още в 27-ата секунда Санчо прати топката във вратата на гостите, но попадението бе отменено заради засада. В 13-ата минута Санчо комбинира в пеналта с Антони, който стреля в близкия ъгъл, но Боно спаси.

Минута по-късно "Юнайтед" вече водеше в резултата. Фернандеш пусна чудесен извеждащ пас в наказателното поле към Забицер, който шутира без забавяне, топката се отклони от крака на Маркао и се оплете в мрежата.

В 21-ата минута домакините организираха контраатака, при която Марсиал подаде великолепно към Забицер, който с техничен удар покрай Боно удвои резултата.

В 82-ата минута резервата Вегхорст върна към Маласия, който шутира, но защитник на испанския тим изби. Две минути по-късно резервата Хесус Навас получи отляво в пеналта на домакините, след като Маласия пропусна топката. Крилото опита да центрира, но топката рикошира точно в крака на нидерландеца и направи Де Хеа безпомощен - 2:1.

Веднага след това Лисандро Мартинес получи контузия в глезена и бе изнесен от терена от сънародниците си в Севиля Акуня и Монтиел, а Юнайтед остана с 10 човека на терена, тъй като Тен Хаг бе направил петте си смени.

Във втората минута на добавено време гостите шокираха "червените дяволи". Окампос центрира, Ен Несири стреля с глава, топката летеше встрани от вратата, но уцели Магуайър по главата и влетя във вратата на слисания Де Хеа - 2:2.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС