Стоичков влезе в Топ 5 на най-значимите трансфери на "Барселона"

Първи в класацията е Лео Меси

12.04.2023 | 10:20 Редактор: Искра Ангелова
Стоичков влезе в Топ 5 на най-значимите трансфери на

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е избран от феновете на "Барселона" в Топ 5 на най-значимите трансфери в клубната история

В коментара на каталунския вестник "Спорт", който направи анкетата, за Камата се казва, че е записал името си със златни букви в историята на клуба заради своя принос за първата купа на европейските шампиони и 117-те гола в 255 мача за клуба. Ицо подписва с "Барса" в началото на 90-те години след два паметни мача с ЦСКА срещу каталунците в евротурнирите и срещу 4 млн. долара. 

Логично, първи в класацията е Лео Меси. Втори е геният Роналдиньо, който пристига на "Ноу Камп" през 2003 г. от ПСЖ и връща мечтите на "Барса" за трофеи. Тройката допълва Йохан Кройф, който идва от "Аякс" и печели с "Барселона" титла и Купа на Краля. 

"Той имаше много по-голямо значение като треньор, отколкото като играч", пише изданието, цитирано от "Труд". 

След Стоичков са играчи като Луис Енрике, който идва като свободен агент от "Реал" (Мадрид) и отбелязва 108 гола в 300 мача, Луис Суарес - третият най-добър голмайстор на каталунците, Дани Алвеш, най-титулувания футболист в света, легендата Кубала, който печели 4 титли и 5 купи в 254 мача, отбелязва 193 гола и е лидер в атаката цяло десетилетие. 

Още по-назад в класацията на феновете са Марадона, който печели купата и суперкупата на Испания и вкарва 38 гола в 58 мача за клуба, Роналдо  Феномена, спечелил КНК, купа и суперкупа, както и Ривалдо, Неймар, Куман, Фиго и Тиери Анри.

Снимка: БГНЕС