Невероятна драма в края, бой и Х между "Юве" и "Интер" за Купата на Италия

1:1 и три червени картона - развръзката остава за реванша

05.04.2023 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

Драматично завърши Дерби Д'Италия между "Ювентус" и "Интер" в първия полуфинал за Купата на Италия. Ромелу Лукаку изравни за крайното 1:1 от дузпа в 93-ата минута на мача, но след това бе изгонен за втори жълт картон. Имаше сдърпване на играчите и след края на срещата и тогава бяха изгонени Самир Ханданович и Хуан Куадрадо, който пък откри резултата в 83-ата минута.

Така "Интер" избегна трета поредна загуба от големия противник през сезона, след като загуби два пъти в първенството от "Юве" (0:2 и 0:1).

В 83-ата минута "Ювентус" откри. Центриране отляво бе отклонено от Бастони и топката стигна до забравения съвсем сам Куадрадо на далечния фланг. Колумбиецът овладя и реализира със силен удар покрай Ханданович. 

Изглеждаше, че това ще достатъчно за победата на "Ювентус" със същия резултат, както на 19-и март в Милано. Но в добавеното време Бремер игра с ръка в наказателното поле и Давиде Маса не се поколеба да отсъди дузпа. Ромелу Лукаку, който влезе 15 минути преди края, бе точен от бялата точка. При радостта си след гола обаче Лукаку получи втори жълт картон и бе изгонен.

След последният сигнал на Маса също както преди 20 дни в Милано, двата тима се сдърпаха. Този път Ханданович и Куадрадо се захапаха и опитаха да се сбият. След като мелето се успокои съдията Маса показа червени картони и на двамата. Така за реванша на 26 април в Милано, Ханданович, Лукаку и Куадрадо са наказани и няма да играят.

Снимка: БГНЕС