Пестелив "Лудогорец" обърна "Спартак" (Вн) и е на полуфинал за Купата

Мачът приключи с 2:1

04.04.2023 | 19:13 Редактор: Петя Кръстева

"Лудогорец" се превърна във втория полуфиналист в тазгодишното издание на турнира за Купата на България по футбол, след като обърна "Спартак" (Варна) с 2:1 у дома. По този начин тимът на Ивайло Петев се присъедини към "Локомотив" (София), който вчера продължи напред в надпреварата след успех над "Славия" със същия резултат.

Двубоят на стадион "Хювефарма Арена" не започна по най-добрия начин за шампионите на Първа лига, които изостанаха в резултата в 25-та минута, когато точен за "соколите" бе Александър Белоусов. В 37-та обаче новото попълнение на разградчани, които бяха без Кирил Десподов в днешния мач – Кайо Видал, се разписа за 1:1. Така приключи и първото полувреме на срещата.

След почивката домакините стигнаха до победата с гол на Мануел Шоу четвърт час преди края на редовното време. До края възпитаниците на Димитър Димитров-Херо не съумяха да отвърнат на предизвикателството и така се простиха с участието си в турнира.

"Лудогорец", който за последно триумфира с Купата през 2014 година, се присъедини към "Локомотив" (София) в полуфиналите. В последните два 1/4-финала ЦСКА приема "Черно море", а "Арда" е домакин на ЦСКА 1948.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg