Джошуа: Дълбоко в себе си не съм доволен от победата, исках да го нокаутирам

"Франклин заслужава похвала за това, че не падна", заяви бившият световен шампион

03.04.2023 | 14:41 Редактор: Искра Ангелова
Джошуа: Дълбоко в себе си не съм доволен от победата, исках да го нокаутирам

Бившият двукратен световен шампион в тежка категория - Антъни Джошуа, се завърна на пътя на победите след близо 27 месеца. Британецът с нигерийски корени победи американеца Джърмейн Франклин чрез единодушно решение през уикенда, след като преди това бе загубил два последователни двубоя с Олександър Усик.

Последният триумф на 33-годишния Джошуа в ринга дойде през декември 2020, когато победи Кубрат Пулев. Очакванията на феновете преди мача му с събота бяха за категорична и преждевременна победа, но Франклин издържа всичките 12 рунда, което помрачи сериозно крайната победа.

"Дълбоко в себе си не съм доволен от победата", призна "Ей Джей" след мача, цитиран от "Фокус".

"Крайната цел беше да го нокаутирам, това е върховното постижение в нашия спорт. Нищо друг не ме удовлетворява. Но това е реалността. Вече не искам и не мога да гледам назад. Каквото станало, станало. Трябва да продължа да се подобрявам", призна Джошуа.

"Имах няколко възможности, в които да натисна за нокаут, но той също имаше план и знаеше как да ми отвърне. Беше направил добър тренировъчен лагер. Той издържа 12 рунда и с Дилиън Уайт преди няколко месеца. Франклин заслужава похвала за това, че не падна", добави бившият шампион.

Снимка: БГНЕС