Лондон е на крака! Антъни Джошуа се завърна с победа срещу "Убиеца от Мичиган"

Ей Джей доминираше през по-голяма част и това му донесе победата с единодушно съдийско решение

02.04.2023 | 01:21 Редактор: Искра Ангелова

Бившият шампион Антъни Джошуа се завърна на боксовия ринг, след като сдаде титлите. Това беше и първата нешампионска битка за Ей Джей от почти 6 години насам. Британецът победи американеца Джърмейн Франклин пред екзалтираните фенове на бокса в лондонската зала "О2 Арена". Той доминираше през по-голяма част от рундовете и именно това му донесе победата с единодушно съдийско решение.

В първи рунд боксьорите започнаха предпазливо, но в средата и двамата успяха да си вкарат по един удар. Ей Джей успя да запази дистанция, използвайки лявата си ръка и вкара няколко удара в главата на американския си противник. В последните секунди на схватката съдията трябваше да ги раздели от клинч.

Във втория рунд Джошуа атакува с по-мощен удар при една необмислена атака на Франклин, който се остави открит. Двамата си размениха по няколко крошета, но определено Джошуа нанасяше повече щети. 30 секунди преди края на рунда Джошуа вкара комбинация в тялото на Франклин.

Трети рунд започна по-убедително за Франклин. Той атакува с комбинация от десен и ляв удар в главата на Ей Джей. Американецът се впусна в атака още веднъж, но офанзивата му завърши с клинч, който бе разделен. Джошуа завърши с десен прав в лицето на опонента си.

Четвърти рунд не започна много обещаващо за британеца, но той успя да се съвземе и отново доминираше, играейки дистанцирано. Той успя да вкара няколко джаба. Джърмейн направи опит да контраатакува, притискайки Джошуа на въжетата, но не успя да ненесе точен удар.

В началото на пети рунд Франклин пробва ъперкът, но не успя да пробие защитата на бившия шампион, който продължи да пази дистанция и да изморява "Убиеца от Мичиган". Американецът получи чист десен прав в главата, но вместо да се разклати, скочи в атака. Умората започна да си личи и в двамата боксьори.

В шести рунд Франклин продължи да изпитва трудности с това да пробие защитата на Ей Джей. Той пък успя да вкара и ъперкът, но пък не бе чист. "Убиеца от Мичиган" вече изглеждаше разклатен, но продължи, успявайки да вкара удари в главата на Джошуа. В края на рунда камерите показаха разкървавения нос на британеца, който бе третиран от треньорския му щаб.

Началото на седми рунд беше добро за Франклин, който в първите секунди намери с ляв прав Джошуа, а след това дори направи успешна комбинация с ляв-десен в тялото на бившия световен шампион. Ей Джей обаче пък отговори подобаващо и атакува с лявата си ръка.

В осми рунд Джошуа успя да разклати Франклин с няколко крошета в главата. "Убиеца от Мичиган" обаче продължи да се впуска в комбинации и размяна на удари.

Девети рунд изглеждаше, че отново бе в полза на Джошуа, който контролираше нещата на боксовия ринг. Но 40 секунди преди края на рунда той получи силен десен прав в главата.

Ей Джей Джошуа започна изключително агресивно десети рунд. Той осъществи добра комбинация, която попадна в целта. Тук вече Франклин бе очевидно разклатен, но все успя да отговори с мощен десен в главата на бившия шампион, който се разлюля и се облегна на въжетата. Ей Джей успя да намери Франклин с ъперкът, а след това вкара десен прав и лява кука в главата на американеца.

11-и рунд започна с мощен удар на Джошуа, а Франклин загуби баланс. Ей Джей се възползва от ситуацията и успя да вкара още няколко удара, но така и не стигна до нокаута, който търсеше.

В последния рунд Франклин така и не успя да намери път през защитата на британеца. Джошуа продължи да стои настрана, вкарвайки джабовете си. Минута преди края на рунда, Джошуа успя да вкара мощен десен удар. А страстите между двамата се разпалиха във финалните секунди. 

Припомняме ви, че Ей Джей се раздели с поясите си, след като беше детрониран от Олександър Усик, а във втория мач с украинеца не успя да ги защити.

Кантарът в петък показа, че Джошуа никога преди не е бил по-тежък в кариерата си. Той отчете лично тегло от 115,847 кг., което е с около половин килограм повече от срещата му с Карлос Такам през 2017 г.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.