Гонзо: Още имаме шанс за Евро 2024, до 2 години ще имаме отбор-гордост

"Унгария превъзхожда с едно ниво нашия отбор", поясни техническият директор на БФС

28.03.2023 | 19:07 Редактор: Петя Кръстева

Целта е да изградим отбор, ние знаем по какъв път сме тръгнали, знаем колко е труден. Сигурно има много хора, които ще критикуват, но съм убеден, че след две години ще имаме отбор, с който да се гордеем", заяви техническият директор на БФС Георги Иванов при завръщането на националния отбор в България след вчерашната загуба от Унгария с 0:3.

"Лъвовете" записаха две поредни поражения на старта на евроквалификациите от Черна гора и Унгария и на практика загубиха шансове да се класира за финалите на Евро 2024.

"Чисто теоретично още имаме шансове, но видяхме, че има отбори, особено Унгария, които превъзхождат с едно ниво нашия отбор. Трябва да гледаме реално - имаме млади футболисти, в момента изграждаме отбор, напрежението при тях е по-голямо. Срещнахме отбор вчера, който не е Унгария от преди 15 години. Видяхме футболисти, които имат над средното европейско ниво, неслучайно играят в такива отбори. Беше много трудно, особено за нашата защита да отговори на тяхната скорост. Имаме върху какво да работим. Да не забравяме, че ни липсват футболисти - Антон Недялков, Петко Христов, Илиян Стефанов, Доминик Янков", коментира Иванов.